راهنمای خرید وسایل و لوازم خانگی

معرفی انواع تابه

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

غذاهای سرخ کردنی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین وعده‌های غذایی جهان محسوب می‌شوند. بعنوان نمونه نیمرو و املت، سیب زمینی، ماهی، استیک، کتلت، کوکو و اسنک از معروفترین آنها محسوب می‌شوند و برای تهیه‌ی این غذاها و رنگ و لعاب و دادن و خوش طعم کردن آنها می‌بایست از وسایل پخت و پز مختص سرخ کردنیِ مناسب استفاده کرد. در حال حاضر دستگاه‌ها و وسایل زیادی برای پخت و پز این گونه غذاها وجود دارد مانند گریل و باربیکیو، تابه و وک، سرخ کن و غیره. در این مقاله می‌خواهیم در مورد ساده‌ترین و در دسترس‌ترین وسیله‌ی پخت و پز یعنی تابه که در هر خانه و رستورانی دیده می‌شود صحبت کنیم و به معرفی انواع تابه بپردازیم تا ببینیم چه معیارهایی مشخص می‌کند یک تابه از سایر تابه‌های موجود در بازار و فروشگاه‌های خرید لوازم پخت و پز از قیمت و کیفیت بهتری برخوردار باشد. با لوازم خانگی ایران همراه باشید.

فهرست مطالب:


تابه چیست؟

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه (Pan) یکی از پر استفاده‌شده‌ترین ظروف آشپزی برای پخت و پز به شمار می‌رود که بیشتر ایرانیان به آن ماهیتابه نیز می‌گویند. همانطور که ذکر کردیم از تابه برای گرم کردن، سرخ و تفت دادن غذاها و خوراکی‌های گوناگون استفاده می‌کنند. شرکت‌ها و کارخانه‌جات تولید کننده‌ی لوازم و ظروف آشپزی با توجه به نیاز و سلیقه‌ی مشتریان خود توانسته‌اند تابه‌هایی در اشکال و جنس‌های مختلف روانه‌ی بازار کنند تا خواسته‌ی بسیاری از افرادی که با آشپزی سر و کار دارند برطرف کنند. ویژگی‌های بارز یک تابه مانند شکل، جنس، سایز، رنگ، درب، دستگیره و دسته در انتخاب یک تابه‌ی مناسب اهمیت بسیار زیادی دارند که قبل از خرید تابه باید از آنها مطلع بود و آگاهی لازم را کسب کرد.

معرفی انواع تابه از نظر کارایی

در بخش اول این مطلب می‌خواهیم تابه ها را از نظر کارایی بررسی کنیم و ببینم انواع تابه ها از نظر کارایی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ آیا این تفاوت تغییر خاصی بر روی ماهیت غذا ایجاد می کند؟ انواع تابه از نظر کارایی عبارتند از:

تابه وک

تابه وُک یکی از رایج‌ترین تابه از نظر کارایی است. وک برخلاف بسیاری از ماهیتابه‌های موجود، شکل گردتر، عمق گودتر و لبه‌های بلندتری دارد؛ زیرا این نوع تابه مخصوص طبخ غذاهای رایج کشورهای آسیای شرقی ساخته شده است که در میان اصطلاحات مرسوم اهل بازار به آن «تابه چشم بادامی» نیز می‌گویند؛ بنابراین اگر می‌خواهید از آن بر روی اجاق گازهای معمولی استفاده کنید باید از پایه مخصوص کمک بگیرید تا حرارت شعله به صورت یکنواخت به کف وک پخش شود و غذای مد نظر را گرم کند. تابه وک از جنس چدن ساخته شده است و لازم است از حرارت بسیاری در مدت کوتاه استفاده شود تا غذا را گرم یا سرخ کند؛ در نتیجه غذا آنطور که باید و شاید سرخ و برشته نمی‌شود و همراه با حفظ ارزش غذایی فقط مقداری نرم می‌گردد. از سایر معایب وک می‌توان به بزرگ، سنگین و گران بودن آن اشاره کرد.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه لبه بلند

تابه لبه بلند از انواع تابه های پرکاربرد در آشپزخانه عنوان می‌شود. تابه لبه بلند گزینه‌ی بسیار ایدئالی برای تهیه‌ی غذاهایی که نیاز به روغن فراوان دارند محسوب می‌شود؛ زیرا لبه های بلند این تابه مانع از پاشیدن روغن به بیرون از تابه می‌شود و کمتر کثیف‌کاری ایجاد می‌کند. از غذاهایی که نیاز به روغن و چربی فراوان برای تهیه شدن احتیاج دارند می‌توان به خوراک مرغ و سیب‌زمینی سرخ کرده اشاره کرد. بنابراین اگر می‌خواهید این دو غذا را در بهترین حالت ممکن آماده کنید باید سراغ تابه لبه بلند بروید.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه گریل

تابه گریل یکی دیگر از تابه های کارآمد در امور آشپزی است. اغلب تابه های گریل مربعی شکل هستند. جنس این تابه از چدن است و دارای روکشی از جنس تفلون می‌باشد. بر روی سطح این تابه شیارها و برآمدگی‌هایی وجود دارد تا هم آب و روغن اضافی ریخته شده در آن جمع شوند و هم به منظور افزایش جذابیت ظاهری غذای مورد نظر بر روی آن نوعی خط شکل گیرد. از غذاهای استیک، همبرگر، نان، سبزیجات و گوشت به منظور باربیکیو و دودی کردن در تابه گریل استفاده می‌شود. از معایب تابه گریل باید به سنگین بودن و روغن‌کاری منظم آن اشاره کرد.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه دو دسته

اغلب تابه‌های موجود در بازار به صورت تک دسته از جنس باکالیت نسوز هستند، اما لازم به اشاره است که در کنار تابه‌های رایج، تابه‌هایی ساخته شده‌اند که برای راحتی کار به صورت دو دسته ارائه شده‌اند. دستگیره‌های این نوع تابه همانند دستگیره‌های تابه تک دسته از جنس باکالیت است که قابلیت چسبندگی بالایی دارند و به راحتی قابل جداشدن نیستند. تابه های دو دسته اغلب بدون نیاز به درب ساخته می‌شوند اما شرکت‌های تولیدکننده برای ایجاد تنوع بیشتر برای بعضی از مدل‌های خود دربی از جنش شیشه برای آنها به ارمغان آوردند تا در فرآیند پخت و پز به کمک آشپز بیاید و حرارت را برای مدت زمان بیشتری حفظ کند.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه رژیمی (بدون روغن)

آخرین تابه ای که می‌خواهیم در این بخش از مقاله بررسی کنیم، تابه رژیمی می‌باشد. این تابه دارای دو سطح است که برای شروع فرآیند پخت و پز بر روی هم قرار می‌گیرند و غذا را می‌پوشانند؛ به همین سبب به این ظرف، تابه دو طرفه نیز می‌گویند. هر کدام از این دو سطح از جنس چدن یا آلومینیوم با روکش نچسب (مانند تفلون و گرانیت) می‌باشند. سطح یک طرف این تابه معمولی و ساده است و طرح و شکال خاصی ندارد اما آن یکی سطح شیاردار و دارای حالت گریلی است. این تابه ها به تابه بدون روغن نیز شناخته می‌شوند؛ زیرا می‌توان در آن غذا را بدون استفاده از قطره‌ای روغن آماده کرد.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

معرفی انواع جنس تابه

 حالا در این قسمت می‌خواهیم به تحلیل و بررسی نقش جنس و متریال اولیه در تعیین کیفیت تابه بپردازیم. انواع جنس تابه تأثیر بسزایی در طعم و رنگ غذای مورد نظر دارند. پس از اینکه با تعریف تابه و کاربرد بسیار مهم آن در فرآیند آشپزی و لزوم وجود آن در هر آشپزخانه آشنا شدید، ادامه‌ی مطلب «انواع جنس تابه» را با دقت و به خوبی مطالعه کنید تا انواع جنس های تابه‌های رایج و پرکاربرد در صنعت آشپزی را به شما معرفی کنیم:

تابه مسی

تابه مسی رسانای گرمای فوق‌العاده‌ای است، به همین خاطر برای پخت غذاهایی که نیاز به حرارت زیاد دارند گزینه‌ی ایدئالی محسوب می‌شود. تابه مسی بدلیل اینکه از مواد غنی در ساخت آن استفاده شده است از کیفیت و دوام بالایی برخوردار است؛ به همین سبب در بازار قیمت بالایی دارد و از لحاظ مالی خرید آن ممکن است برای بعضی از افراد امری دشوار باشد. فلز مس بسیار حساس و واکنش‌پذیر است و پتانسیل این را دارد تا با غذاهای اسیدی واکنش نشان دهد؛ فلذا این تابه معمولا با قلع یا فولاد ضد زنگ پوشانده می‌شود تا از واکنش نشان دادن به غذا و تغییر حالت شیمیایی آن جلوگیری شود. نکته‌ی قابل ذکر دیگر این است که این نوع تابه در ماشین ظرفشویی غیرقابل شستشو است.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه آلومینیومی

به طور کلی اغلب تابه های تولید و عرضه شده در بازار از جنس آلومینیوم هستند، منتها تفاوت آنها در جنس روکشی است که بر روی کفه‌ی تابه تعبیه شده است. مواد بکار رفته در تابه آلومینیومی بسیار باکیفیت و ماندگار هستند و در برابر خوردگی و خراشیدگی از مقاومت بالایی بهره می‌برند. نکته‌ی بسیار مهمی که نباید از آن غافل شویم این است که تابه آلومینیومی بدون وجود روکش داخلی برای تهیه‌ی غذاهای اسیدی و واکنش‌پذیر به هیچ‌وجه مناسب نیستند و برای سلامتی بسیار مضرر هستند. پس نتیجه می‌گیریم اغلب تابه ها از نظر جنس از آلومینیوم ساخته شده‌اند و تنها تفاوت آنها در روکشی است (مانند تفلون یا گرانیت) که در ساخت آنها استفاده شده است.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه استیل

تابه استیل به دلیل برخورداری از کف چدن، رسانای خوب گرما است و قادر است غذا را حتی با درجه حرارت کم زودتر از سایر تابه‌ها گرم کند و حرارت را به صورت یکدست انتقال دهد. فلذا مراقب باشید تا تابه را بر روی حرارت زیاد قرار ندهید تا غذا نسوزد و از بین نرود. یکی از دلایلی که برخی از آشپزان تمایل ندارند از این تابه استفاده کنند، چسبندگی بالای تابه است؛ اگر آنها در هنگام فرآیند آشپزی نکات لازم را رعایت کنند و درجه‌ی حرارت را روی حالت ملایم قرار دهند، می‌توانند از چسبیده شدن غذا به سطح تابه جلوگیری کنند. بدنه‌ی این تابه از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده و فاقد هر گونه مواد مضر شیمیایی است؛ به همین سبب تابه استیل هیچ منافاتی با سلامت انسان و طعم غذا ندارد، بسیار بهداشتی است، از طول عمر بسیار بالایی بهره می‌برد و ظاهر درخشان و براق خود را مانند روز اول حفظ می‌کند. تابه استیل به راحتی تمیز و شسته می‌شود و در ماشین ظرفشویی نیز قابل شستشو است. همچنین قابل ذکر است تابه استیل دارای ظاهر بسیار زیبایی است و سطحی براق و درخشنده دارد. در نتیجه این تابه می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای افزایش زیبایی و دکوراسیون آشپزخانه در نظر گرفته شود.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه چدن

تابه چدن از رایج‌ترین انواع تابه‌های موجود در بازار محسوب می‌شود. همانطور که از نام این تابه پیداست، این تابه از جنس چدن تشکیل شده است؛ فلذا از وزن بیشتری برخوردار بوده و نسبت به سایر تابه‌ها دیرتر غذا را گرم یا آماده می‌کند. البته تابه چدن توانایی حفظ دما در مدت زمان طولانی را دارد و ارزش غذایی غذا را حفظ می‌کند. اغلب تابه های چدن در بازار دارای روکش نچسب (مانند تفلون) هستند تا فرآیند شستشوی آن در مقایسه با تابه‌های چدنی که بدون روکش هستند راحت‌تر صورت گیرد و غذا نیز به سطح تابه نچسبد. به همین خاطر است که تابه چدن در بازار قیمت بسیار بالایی دارند.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

انواع تابه از نظر روکش

برای اینکه غذای آماده شده در تابه به سطح آن نچسبد، روکش هایی به منظور عدم چسبیده شدن غذا بر روی سطح تابه تعبیه شده است. در زیر ما به ۳ تا از مهم‌ترین روکش‌های معروف و رایج اشاره کردیم. روکش‌ها عبارتند از:

تابه تفلون (روکش تفلون نچسب)

تابه تفلون نچسب بیشترین استفاده را در میان تمام تابه ها دارد. این تابه بدلیل برخورداری از روکش نچسب از مزایای قابل توجهی مانند کاهش استفاده از روغن سرخ کردنی، عدم چسبیدن غذا به سطح تابه و تمیز کردن آسان، طرفداران بسیاری دارد و خانم‌های خانه‌دار و آشپزان ماهر آن را در ارجحیت قرار می‌دهند. پیشنهاد می‌شود برای هم زدن غذا در این تابه از ابزارهای نرم و ملایم مانند کفگیر سیلیکونی یا چوبی برای تفت دادن غذا و از وسایل شستشوی غیر سخت مانند اسفنج برای تمیز کردن آن استفاده نمایید.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه سرامیک (روکش سرامیک)

تابه سرامیک در واقع همان تابه چدن، استیل یا آلومینیومی است که از یک پوشش سرامیکی نچسب بادوام و ماندگار برخوردار است. پوشش این تابه بسیار نازک است و پخش حرارت با اینکه بسیار یکنواخت و آرام صورت می‌گیرد اما بعضی مواقع ممکن است دردسر ساز شود؛ زیرا ممکن است غذا به سطح تابه بچسبد و در نتیجه روکش از بین برود. بنابراین در هنگام استفاده از این تابه سعی کنید از وسواس بیشتری کمک بگیرید. تابه سرامیکی بدون هیچگونه دردسری در فر و ماشین ظرفشویی قابل استفاده است، اما برای محض احتیاط توصیه می‌شود از ابزارهای نرم و ملایم مانند کفگیر و قاشق چوبی یا سیلیکونی برای طبخ غذا استفاده کنید.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

تابه گرانیت (روکش گرانیت نچسب)

تابه گرانیت دارای یک روکش از جنس گرانیت است که به مراتب مزایای بیشتری نسبت به روکش تفلون و سرامیک دارد؛ زیرا می‌تواند خواص خود را طی استفاده‌های مکرر از دست ندهد و قابلیت چسبندگی خود را تا چندین سال حفظ کند. تابه گرانیت مقاومت زیادی در برابر ضربه و حرارت دارد و قادر است برای مدت زمان طولانی گرما را خود ثابت نگه دارد. طعم غذا در تابه گرانیت با سایر تابه ها فرق دارد؛ چون طعم غذا به هیچ وجه تغییر نمی‌کند و واکنشی به شکل و ساختار و طعم آن نشان نمی‌دهد. تمیز کردن تابه گرانیت نیز امری بسیار ساده است؛ فقط کافی است یک دستمال خشک معمولی بر روی سطح تابه کشیده شود تا باقیمانده‌های غذا از بین برود و در نهایت هیچ اثری از کثیفی و جرم بر روی ظرف باقی نماند. مقدار املاح و و مواد بکار رفته شده در ساخت این تابه در قیاس با سایر تابه ها بسیار زیاد است؛ در نتیجه تابه گرانیت از استحکام بسیار بالایی برخوردار است و دیرتر دچار استهلاک و فرسودگی می‌شود، اما این موضوع در کنار اینکه یک مزیت محسوب می‌شود، یک عیب نیز برای این تابه به شمار می‌رود؛ زیرا کثرت مواد غنی بکار رفته‌ شده در تولید لایه‌ی گرانیت، باعث شده تا تابه وزن بسیار زیادی داشته باشد و در بازار لوازم آشپزخانه نیز در قیمت‌های بسیار متنوع فروخته شود.

انواع تابه | لوازم خانگی ایران

جمع بندی درباره انواع تابه

در این مطلب تلاش نمودیم به طور جامع و مختصر انواع تابه ها را از نظر سه عامل جنس، روکش و کارایی تحلیل کنیم و در مورد هر کدام از ویژگی‌های تابه‌های رایج در بازار با شما اطلاعاتی به اشتراک بگذاریم و خوانندگان را در خرید انواع تابه راهنمایی کنیم. همانطور که مشاهده نمودید هر کدام از انواع تابه ها ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند و مانند هر وسیله‌ای از مزایا و معایب مختص خود بهره می‌برند و از همه لحاظ عالی و کامل نیستند. ما به طور کلی جنس استیل را به شما پیشنهاد می‌کنیم زیرا با توجه ویژگی‌هایی که در متن بالا اشاره کردیم، برای استفاده‌ی روزمره گزینه‌ی ایدئالی به نظر می‌رسد.

یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین تابه های استیل موجود در جهان سری تابه‌های استیل کرکماز است. این تابه ها ساخت برند مطرح و زبانزد کرکماز ترکیه هستند. شرکت کرکماز برای ساخت تابه های استیل خود از موادی استفاده می‌کند که هیچگونه منافاتی با سلامت انسان ندارند و به راحتی واکنش‌پذیر نیستند و مواد مغذی غذا را از بین نمی‌برند. در فروشگاه لوازم خانگی ایران شما می‌توانید انواع و اقسام تابه های استیل کرکماز را به همراه قیمت و مشخصات مربوطه ملاحظه نمایید. لوازم خانگی ایران تابه های کرکماز را همراه با ضمانت نامه و گارانتی معتبر شرکت لوازم خانگی ایران به مشتریان خود ارائه می‌دهد و برای آنها خدمات پس از فروش نیز فراهم می‌کند.


دیدگاهتان را بنویسید